Naši vodiči,
Stajanje pred kartom,
Avantura je tu.

Tako bi izgledao haiku sastanka naših vodiča i planiranja nove fotografske avanture. Kako bi svakoj fotografskoj avanturi pružili ponešto drukčiji sadržaj utrošeni su sati i sati planiranja, pretraživanja karte i lokacija koje su ušle u uži krug za posjetiti i fotografirat.

Fotografsku avanturu započinjemo kao i svaku do sad dolaskom na mjesto gdje ćemo provesti narednih par dana. Vraćamo se na mjesto gdje smo započeli ovu avanturu. Mjesto koje spaja planine s morem. Hostel Čelina, hostel od milijun zvjezdica.

Samim dolaskom u petak na lokaciju naš domaćin, Ante će nas dočekati kao i uvijek sa pićem dobrodošlice pravom ličkom rakijicom. Nakon što se rasporedimo po sobama krećemo s večerom i upoznavanjem avanturista. Večer ćemo začini s predavanjem o astrofotografiji i ako nas vrijeme posluži napraviti par pejzažnu astro fotografija s Kubusa.

Subotu započinjemo s pozdravom suncu, lovimo prve zrake sunca nad morem i Karlobagom s jedinstvene lokacije nedaleko hostel. Nakon što se protegnemo jutarnjom šetnjom Domaćin će nas čekati s doručkom u hostelu. Poslije doručka ćemo proći kroz još jedno predavanja nakon toga uzimamo opremu i krećemo na avanturu. Na zadnjoj fOTURI nam se jako svidjela rijeka Zrmanja tako da to jedna od lokacija koje ćemo posjetiti u subotu. Još su tu vrata male Paklenice, Muškovci, Tulove grede i još poneka usputna stanica. Plan je uhvatiti zalazak sunca tik nakon što se sakrije iza Velebita a mi smo na Tulovim gredama. Naravno u povratku idemo direktno na zasluženu večeru. Noć je rezervirana za zvijezde i nebeska tijela.

U Nedelju ćemo vas pustiti da se naspavate i napunite baterije za zadnji dan. Prvo ćemo odraditi doručak i uz kavu održati zadnje predavanje prije polaska na zadnji dio naše fotografske avanture. Nakon predavanja uzimamo opremu i stvari i krećemo prema starom gradu Perušiću i rijeci Gackoj. Nakon ručka i rijeke Gacke uputit ćemo se prema našem krajnjem odredištu, gradu Zagrebu.

4.fotografska avantura je zamišljena ovako naravno ovaj plan je podložan promjenama zbog vremena i vremenskim neprilika kojih ovaj put ne bude bilo. U slučaju da bude uvijek smo spremni s planom B.

PETAK

SUBOTA

NEDELJA

Vidimo se na 4.fOTURI