Ekvatori, paralele gore, dolje, lijevo, desno, ekvatori, paralele rekao je Mrle, a to je i nama cilj proći Istru uzduž i poprijeko.

Pa evo i plana za slijeću 7.fOTURU:

U petak mjesto sastanka su Istarske toplice, glavna baza od koje idemo na sve strane.

Prvo klopa da možete razmišljati, pa red predavanja ASTRO LANDSCAPE fotografija. Odmah nakon toga da nam ne zaspite idemo sve što ste čuli na predavanju prenijeti na praksu. Jezero Brtonigla nam je prva lokacija s koje lovimo noćno nebo.

Sviđa vam se petak? Onda malo zažmirimo i odmah na izlazak sunca iznad Motovuna. Nakon toga doručak i red predavanja o LANDSCAPE fotografiji, pravilnom kadriranju, koja su pravila i kako ih kršiti i filterima i odmah idemo utvrditi to znanje po Istri.

Lokacije koje ćemo posjetiti su: Dvigrad, Višnjan zvjezdarnica, Grožnjan, Završje, Istarska pustinja (Šterna), Slap / ponor Butori, Kaštel Rota, Momjan, Novigrad. Ugurat ćemo negdje i ručak, možda 😃

Tu još nije kraj suboti, ostaje nam ponoviti znanje od petka tako da opet ide fotografiranje noćnog neba s druge još zanimljive lokaciju koju ćete otkriti tek na fOTURI.

E sad je dosta, sad opet malo žmirimo i već je Nedelja. Sad imate znanja i spremni ste pokoriti fotografski svijet.

Nedelja nakon što se “naspavate” krećemo prema kući, ali ne kući kući već moramo obići: Pietrapelosa kaštel, Hum, Kotli, Draguć, Zarečki Krov, Pazinski krov, Benkovski slap, Slap Sopot, Pijana Pruga.

Naravno i naši planovi kao svi ostali su podložni promjenama, ali imamo čovjeka na terenu i informacije iz prve ruke tako da ništa se vi ne brinite za to smo mi tu na vama je da fotografirate i učite.

Prijave su još uvijek otvorene i mi vas čekamo.