O projektu fOTURA

Upoznajte prirodu kroz oči fotografa prirodnjaka. Priroda u svom svojem sjaju, unutrašnjost s brdima i planinama, pogled na more i otoke. U toj avanturi možda nećete nužno spasiti svijet, no sigurno ćete uloviti dobar kadar.

O udruzi fOTURA/fUTURA

O našim predavačima/vodičima

O IGORU PAVLOVIĆU

Što reći o Igoru? Voli sve što vole mladi? OK, ako ćemo iskreno, voli, ali nije to najvažnije za našu priču. U fotografiji je preko 10 godina. Završio je školu digitalne fotografije, položio certifikate za digitalnu fotografiju i obradu fotografije, posjeduje Fotosofia oneday certifikat… Ima toga još, ali post bi bio predugačak da sve nabrojimo.

Sudjelovao je u organizaciji i predavao je na nekoliko tečajeva “Osnove digitalne fotografije”, organizirao je i vodio preko tridesetak fotografskih radionica, održao je preko petnaestak fotografskih predavanja. 2013. godine završava školu za sportskog penjača te se počinje baviti penjanjem i planinarenjem. 2019. godine postaje član udruge “Srce Velebita”, kroz koju biciklom i planinarenjem upoznaje sve čari Velebita te se tu počinje formirati i ideja o ovoj našoj priči.

Svi koji sudjeluju u našoj prvoj avanturi službeno će ga upoznati. Vidimo se tamo!

O ROMANU AVDAGIĆU

Drugi naš voditelj je Roman. Ako nije na predavanju novim fotografskim snagama na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, gdje vodi osnovnu i naprednu radionicu fotografije, onda je sigurno negdje na biciklu ili na nekoj planini.

Bavi se fotografijom oduvijek, kako to on zna reći. Počeo je tako što je pokušao shvatiti „kako radi fotoaparat“ na maminom Zorkiju 4 koji je dobila za neku godišnjicu rada. Naravno, kako to već ide, „popravio“ je zavjesicu tako dobro da ova nikad više nije radila. Nekoliko godina kasnije objektiv sa Zorkija uparuje sa drugim Zorkijem i tu je krenulo ozbiljnije bavljenje fotografijom. Fotografija je tu bila stalno ali interes se nekako pojačava u studenskim danima. Nakon par godina i nešto okinutih filmova , Roman je žrtvovao plaću da bi kupio svog prvog digitalca – Olimpus c200, koji se za mjesec dva mijenja s c700 pa 8080 pa prvi DSLR D500. Danas radi sa svim što mu date u ruke.

Nakon par amaterski odrađenih vjenčanja za svoje frendove odlazi s Predrag Gostimirović na prvo vjenčanje kao pomoćnik. Sljedećih nekoliko godina odradio je x+1 vjenčanje. Jesu li vjenčanja bila ono što je Roman htio raditi do kraja života? Pa baš i ne, ali to je donosilo novac za novu i napredniju opremu. 2008. godine završava edukaciju za Fotografa različitih namjena kod Branimira Butkovića u POUZ-u, otvara obrt i kreće u samostalne fotografske vode.

Od 2009. je osnivač, u početku tajnik, a sada i predsjednik Fotokluba „KLIK“. U Kliku je vodio desetak radionica osnova fotografije, jako puno predavanja o fotografiji, a najviše o žanru koji voli, a to je koncertna fotografija. Imao je i samostalnu izložbu na tu temu, ali i još samostalnih izložbi na kojima je bilo pejzaža s voljenog Velebita, fotografija gradova, noćnih pejzaža i svega pomalo.
Svojim fotografijama i video uradcima prati kao član Tima za komunikacije i medije Saveza Izviđača Hrvatske (zajedno s Igorom) sva njihova događanja, a i sam je aktivan član OI “Okić”.

Da sad ne nabrajamo dalje što još sve radi bolje je da dođete na radionicu i upoznate ga osobno. S njim je lako pronaći teme za razgovor; fotografija, planinarstvo, izleti, bicikli, skrivena Hrvatska, dvorci Hrvatske, dron, letenje…….